USG Serisi Firewall Kurulumu

01-02-2022 12:00
USG Serisi Firewall Kurulumu

USG Serisi Firewall Kurulumu

Adım-1

USG WAN portlarından DHCP istemcisi, LAN portlarından ise DHCP Server olarak çalışmaktadır. LAN/DMZ portlarına bağlanan cihazlar USG’den IP alacaklardır.



USG-KURULUM

Cihaza LAN tarafından 192.168.1.1 IP adresinden veya WAN tarafından otomatik olarak almış olduğu IP adresinden erişebilirsiniz.

USG-KURULUM

Kullanıcı adı : admin  

Şifresi: 1234      



Gelen ekranda sizden mevuct şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir. İstenirse bu bölümde şifre değişim işlemini yaparak (Yeni şifrenizi girerek) 
"Apply” tuşuna, şifre değişikliğini geçmek için Ignore tuşuna basınız.

Şifre değişikliği yaptığınız için USG yeni şifre ile giriş yapmanızı isteyecektir. Tekrar giriş yaparak kuruluma devam ediniz. Karşınıza Kolay kurulum sihirbazı gelcektir. Bu kısım "USG Kolay Kurulum Klavuzu” içerisinde anlatılmıştır. "Goto Dashboard” diyerek Ana Menüye’ye geçiş yapınız.

Cihaz Ana Menüsü karşınıza çıkacaktır.

 

WAN Ayarları

USG-KURULUM 

Adım-2


USG Üzerinde İnternet’i sonlandırmak için:
 

***Modeminizi Bridge Mod’a aldığınızı ve DHCP Server özelliğini kapattığınıza emin olunuz. "Configuration> Object > ISP Account” adımlarını takip ediniz.

 

USG-KURULUM



"WAN1_PPoE_Account” üzerine çift tıklayınız. Açılır menü içerisine İnternet servis sağlayıcınız vermiş olduğu kullanıcı bilgilerini giriniz.

USG-KURULUM

"Configuration> Network >Interface> PPP” sekmesi altında "wan1_ppp” üzerine çift tıklayınız.

USG-KURULUM

Açılır menü içerisinde; Account Profile alanını "WAN1_PPPoE_Account” olarak seçiniz. Enable Interface’i aktif duruma getiriniz. İnternet servis saplayıcınız tarafından verilmiş kullanıcı alanın User Name sekmesinde yazılı olduğunu gözlemleyiniz.

USG-KURULUM


Tüm ayarlar yapıldıktan sonra "wan1_ppp” bağlantısı aktif olacak ve  İnternet trafiği UAG4100 üzerinde sonlacaktır.

USG-KURULUM 

 Artık Firewall üzerinden internet erişimimiz hazır. Buraya Tıklayarak istemiş olduğunuz yapılandırmayı nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.






IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.