Zyxel Atp Serisi Temel Kurulum(ATP100/200/500/800)

11-02-2022 13:05
Zyxel Atp Serisi Temel Kurulum(ATP100/200/500/800)

ATP TEMEL KURULUM

ATP WAN portlarından DHCP istemcisi, LAN portlarından ise DHCP Server olarak çalışmaktadır. LAN/DMZ portlarına bağlanan cihazlar ATP’den IP alacaklardır.

ATP-KURULUM

 

Cihaza LAN tarafından 192.168.1.1 IP adresinden veya WAN tarafından otomatik olarak almış olduğu IP adresinden erişebilirsiniz.

ATP-KURULUM

 

 

Kullanıcı adı : admin

Şifresi: 1234
 

Gelen ekranda sizden mevuct şifrenizi değiştirmenizi isteyecektir. İstenirse bu bölümde şifre değişim işlemini yaparak (Yeni şifrenizi girerek) "Apply” tuşuna, şifre değişikliğini geçmek için Ignore tuşuna basınız. Şifre değişikliğ yaptığınız için ATP yeni şifre ile giriş yapmanızı isteyecektir. Tekrar giriş yaparak kuruluma devam ediniz. Karşınıza Kolay kurulum sihirbazı gelcektir. Bu kısım "ATP Kolay Kurulum Klavuzu” içerisinde anlatılmıştır. "Goto Dashboard” diyerek Ana Menüye’ye geçiş yapınız.

ATP-KURULUM

  

Cihaz Ana Menüsü karşınıza çıkacaktır.


WAN Ayarları

 ATP-KURULUM

 

ATP Üzerinde İnternet’i sonlandırmak için:  ***Modeminizi Bridge Mod’a aldığınızı ve DHCP Server özelliğini kapattığınıza emin olunuz. "Configuration> Object > ISP Account” adımlarını takip ediniz.

 

"WAN1_PPoE_Account”üzerine çift tıklayınız. Açılır menü içerisine İnternet servis sağlayıcınız vermiş olduğu kullanıcı bilgilerini giriniz.

 
ATP-KURULUM

 

"Configuration> Network >Interface> PPP” sekmesi altında "wan1_ppp” üzerine çift tıklayınız.


ATP-KURULUM

 

Açılır menü içerisinde; Account Profile alanını "WAN1_PPPoE_Account”olarak seçiniz. Enable Interface’i aktif duruma getiriniz. İnternet servis saplayıcınız tarafından verilmiş kullanıcı alanın User Name sekmesinde yazılı olduğunu gözlemleyiniz.

 
ATP-KURULUM

 

Tüm ayarlar yapıldıktan sonra "wan1_ppp”bağlantısı aktif olacak ve İnternet trafiği ATP üzerinde sonlacaktır.


ATP-KURULUM

 

 Artık Firewall üzerinden internet erişimimiz hazır. Buraya Tıklayarak istemiş olduğunuz yapılandırmayı nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.